سلام بر روزه داران عزیز

توی ماه رمضون غذاهای گرم و سبک مثل سوپ و اردورها برای افطاری بسیار مناسبند این نان برای سرو با سوپ گزینه مناسبی است امیدوارم درست کنید و لذت ببرید



                                                نان قلمی

 

مواد لازم

 

آرد .............................450 گرم

نمک .......................... 1 قاشق سوپ خوری

مایه خمیر فوری ...........2/1 قاشق چایخوری

آب ولرم......................3/2 پیمانه یا 200 میلی لیتر

روغن زیتون................ 1 قاشق سوپ خوری

کنجد .........................به مقدار لازم برای تزئین

 

 

طرز تهیه

 

آرد و نمک را در کاسه ای ریخته و مایه خمیر را به آن بیفزایید . سپس وسط آن را گود کرده و مخلوط آب ولرم و روغن زیتون را اضافه کنید و به شکل خمیر در آورید . آن گاه خمیر را روی سطح آرد پاشیده شده به مدت (10-18 دقیقه) ورز دهید تا کاملا صاف و یکدست شود . خمیر را به کمک وردنه به ابعاد 15* 20 سانتی متر باز کنید

  و روی آن را با برس کمی روغن زیتون بزنید سپس نایلون محافظ را چرب کرده و روی خمیر قرار دهید و حدود یک ساعت در جای گرم گذاشته تا حجم آن دو برابر شود .

 

سپس خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده (10*15 سانتی متر)

  و هر قسمت از خمیر را به 15 قسمت که طول آن 15 و عرض آن 1 سانتی متر شود و روی کنجد بغلطانید و رول کنید تا طول آن تقریبا 25 سانتی متر شود .

مانند شکل زیر هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید البته قسمت بالایی ارا از هم جدا کنیدتا 2 تا شود


  روی سینی چرب شده با فاصله بگذاریدو روی آن را روغن زیتون بمالیدو روی آن را حوله ای قرار داده و در جای گرم حدود 10 دقیقه بگذارید. فر را از یک ربع قبل گرم کنید با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15-20 دقیقه بپزید و روی پنجره سیمی قرار دهید تا خنک شود.

 

نکته:

1-      این دستور 227 گرم کربوهیدرات ، 47 گرم پروتئین ، 20 گرم چربی و 1276 کیلو کالری انرژی دارد.

2-      با این مقدار خمیر 20 عدد نان خواهید داشت

3-      این نان را می توانید به عنوان اردور همراه با کالباس ، پنیر نرم و یا در کنار انواع چاشته ها ) دیپ ها) و سوپ سرو کنید.

4-      این نوع نان دارای شوری بیشتری است ولی شما نسبت به ذائقه خود می توانید مقدار نمک را کمتر کنید.

 

این دستور و از مجله هنر آشپزی برداشت کردم امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید.