بستنی زعفرانی سنتی

مواد مورد نیاز:
شیر پرچرب : ۱ لیتر
شکر : ۴۰۰ گرم
ثعلب : ۱ ق غ
زعفران : به اندازه ای که رنگ خوبی بدست بیاد
گلاب : ۱ دوم پ
پسته خرد شده : هر چه بیشتر بهتر (۲ تا ۴ ق غ)
خامه یخ زده : ۱۰۰ گرم
حتما ثعلب رو با شکر مخلوط کنید در غیر اینصورت ثعلب تو شیر گوله میشه


شکر و ثعلب رو کم کم به شیر اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم (با چنگال یا همزن دستی )در طی هم زدن شیر به غلظت میرسه(قدرت خدارو میبینید؟) تا تموم شدن شکر و حل شدنش یه سره هم میزنیم (شیر اگر ولرم باشه بهتره)

گلاب رو اضافه کرده و دوباره هم میزنیم

زعفرون حل شده در آب رو کم کم اضافه میکنیم تا به رنگ دلخواهمون برسه (لطفا دست و دلباز باشید)

در نهایت مایه بستنی میشه اینی که میبینید
ادامه کار:
حالت اول بستنی سازی:
اگه دستگاه بستنی ساز دارید که خوش بحالتون مواد رو بریزید داخلش و بمدت ۴۵ دقیقه میذارید تا دستگاه کار کنه و مواد بصورت جامد در بیاد به این حالت که رسید پسته های خرد شده و خامه یخ زده شده تکه شده رو داخل بستنی ریخته و حسابی میکس میکنیم و ظرف رو در حالی که درش رو با یه چیزی پوشوندیم (برای جلوگیری از عوض نشدن طعم بستنیمون) بمدت حداقل ۸ ساعت توی فریزر قرار میدیم تا خودشو بگیره و برای سرو آماده بشه
حالت دوم بستنی سازی:
ظرف حاوی بستنی رو که بهتره فلزی باشه (استیل / لعابی / روحی) توی فریزر قرار میدیم

و هر ۱ ساعت میاریمش بیرون و مخلوط رو خوب هم میزنیم اینکار رو حداقل ۶ بار باید انجام بدیم که میشه یه چیزی حدود ۶ ساعت (هم خسته کننده هست هم لذت بخشه)

(اگه برودت فریزرتون کمه و یا میخواید زودتر به نتیجه برسید خوبه که یه ظرفی رو پر از تکه های ریز یخ کنید و ظرف بستنی رو روی یخ قرار بدید تا سرما بیشتر بشه و بستنی زودتر عمل بیاد)

وقتی که بستنی خوب خودشو گرفت و از حالت مایع به جامد در اومد تکه های مغز پسته و خامه پولکی رو بهش اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم(من خامه نریختم)
درب ظرف رو میذاریم و بمدت ۸ ساعت توی فریزر قرار میدیم و به حال خودش رهاش میکنیم تا برای سرو آماده بشه

بعد از آماده شدن هم یا توی ظرف بستنی خوری یا روی نون بستنی ریخته و با لذت وافری بعد از یه خواب نیمروزی نووووش جان میکنیم.

برای تهیه خامه پولکی از خامه صبحانه استفاده میکنیم با این روش:
خامه رو هم میزنیم تا کمی روان بشه و بعد توی یه سینی کوچیک که توی فریزر جا بشه میریزیم با قطر ۱ میلیمتری و تو فریزر قرار میدیم تا منجمد بشه بعد تکه تکه اش میکنیم و همزمان با پسته داخل بستنی میریزیم
با تشکر از آقای رهبرنیای عزیز
اینجا به عنوان دفتر آشپزی ماست ...آشپزی می کنیم ...می نویسیم ...عکس می گیریم ...می چشیم...به اشتراک می گذاریم ...تبادل نظر می کنیم تا یادمون نره چه کردیم...در ضمن از دستور غذاهای شمالی و جنوبی هم می گذاریم ...دوست عزیز استفاده از مطالب این وبلاگ و ذکر منبع آن نشانه ارزش گذاری به زحمات ما و ارزش بالای شخصیت شماست...پس یادتون نره منبع و ذکر کنید...ممنون